يكشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | Sunday 28 February 2021

اخبار

24.10.99 2ارائه تجربیات مدیریت سبز پژوهشگاه مواد و انرژی در نخستین نشست مجازی انتقال تجربیات دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری

در نخستین نشست مجازی ارائه تجربیات مدیریت سبز که با حضور دکتر باقری قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم و روسا، معاونین اداری، مالی و نمایندگان ۱۵۴ دانشگاه‌، مرکز آموزشی، پژوهشی و پارک‌ علم و فناوری سراسر کشور برگزار شد، رؤسا و معاونین اداری و مالی موسسات برگزیده شامل دانشگاه‌های رازی، فردوسی مشهد، خلیج فارس، کاشان، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس و پژوهشگاه مواد و انرژی به ارائه گزارش اقدامات و انتقال تجارب فعالیت‌های مدیریت سبز خود پرداختند.

به گزارش‌ روابط‌عمومی پژوهشگاه، در این نشست که دکتر علی زمانیان معاون اداری، مالی و پشتیبانی و دکتر سعید رهگذر دبير شوراي راهبري مديريت سبز پژوهشگاه مواد و انرژی شرکت نمودند، دکتر زمانیان ضمن معرفی ساختار تخصصی مدیریت سبز پژوهشگاه، به محورهای اصلی و اهداف کمی و کیفی نقشه راه 5 ساله مدیریت سبز پژوهشگاه افق 1402 اشاره و یکی از گام‌های مهم در پیشبرد این نقشه راه را تصویب شیوه‌نامه اجرایی طرح‌های پژوهشی مدیریت سبز عنوان کرد.

24.10.99 1وی ضمن تشکر از حمایت‌های انجام شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان برنامه و بودجه، اختصاص بیش از 2 درصد بودجه سال جاری پژوهشگاه به مدیریت سبز را شاهدی بر اهمیت دو چندان مدیریت سبز در پژوهشگاه مواد و انرژی اعلام کرد.

در ادامه دکتر رهگذر با اشاره به پروژه‌ تامین 20% از برق پژوهشگاه از برق خورشیدی، اظهار داشت: با تکمیل دو پروژه جاری، ظرفیت 110 کیلوواتی کنونی سامانه‌های خورشیدی پژوهشگاه در سال جاری به حداقل دو برابر افزایش خواهد یافت.

وی ضمن برشمردن سامانه‌های آزمایشگاهی و پژوهشی مرتبط با انرژی و محیط زیست در پژوهشگاه و سامانه‌های جدید پایش مصرف برق و گاز، به مشارکت اعضای هیات علمی و کارشناسان پژوهشگاه در اجرای طرح مدیریت جامع پسماند و طرح پایش کیفیت و مصرف آب پژوهشگاه اشاره کرد.

دبير شوراي راهبري مديريت سبز پژوهشگاه مواد و انرژی افزود: فعالیت‌های مدیریت سبز پژوهشگاه محدود به پروژه‌های داخلی نبوده و در این راستا پروژه‌های متعدد برون‌سازمانی نیز به همت اعضای هیات علمی در نقاط مختلف کشور اجرایی شده است.

دکتر عبدالرضا باقری، قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیئت‌های اُمنا و هیئت ممیزه مرکزی، در این نشست با اشاره به توجه و اهمیت نگاه مدیریت سبز از سوی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، بر لزوم قرار گرفتن طراحی شهرهای پایدار و مدیریت سبز در دستور کار معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها تاکید کرد.

دکتر باقری با اشاره به نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در جهان برای حل مشکلات زیست‌محیطی گفت: دانشگاه‌ها و مراکز علمی نقش مؤثری در حل مشکلات زیست محیطی جهان بازی می‌کنند لذا در کشور ما نیز دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور باید با استفاده از تجارب جهانی مراکز علمی و مطالعه و پژوهش بر روی انرژی‌های تجدیدپذیر، و طراحی شهرهای پایدار به حل معضلات زیست محیطی کشور کمک کنند. با توجه به آلودگی شدید هوا در کلان شهرهای کشور ورود مراکز پژوهشی و فناوری به این عرصه می‌تواند بسیار کارساز باشد.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه مدیریت سبز در کشور گفت: استقرار نظام مدیریت سبز در دانشگاه‌ها و به تبع آن توسعه این مهم در سطح کشور، شرایط پیاده‌سازی و اجرای "دولت سبز" را فراهم می‌کند.

دکتر محمدتقی نظرپور گفت: امروزه جایگاه و انتظاراتی که از آموزش عالی کشور و به ویژه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی می‌رود، نسبت به قبل تغییر کرده است و انتظار جامعه این است که نقش و جایگاه دانشگاه‌ها در عرصه تغییر و نوآوری و به تبع آن توسعه پایدار و همچنین حفاظت از ارزش‌های سنتی و نوین جوامع بشری به شیوه مناسب ایفا گردد.

وی افزود: به همین جهت ضروری است دانشگاه‌ها در راستای حرکت به سمت توسعه پایدار و ارتقای مولفه‌های زیست محیطی زیستگاه بشری، فعالانه مشارکت کرده و ابعاد و مولفه‌های مدیریت سبز در دانشگاه‌ها را شناسایی کنند که اگر این اتفاق بیفتد راهگشای مسیر مدیریت سبز و حل معضلات زسیت محیطی شهرها و در نهایت کشور خواهد بود.

در ادامه، دکتر جمشید اسماعیلی مدیرکل دفتر نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به هدف این نشست که اشتراک تجربیات موفق مدیریت سبز بود، گفت: دانشگاه محل تفکر و تحقیق و اخلاق و خانه محققان و متفکران است. دانشگاهی انرژی بی‌خود مصرف نمی‌کند، محیط‌زیست را تخریب نکرده و از تخریب محیط‌زیست نگران است. دکتر اسماعیلی با اشاره به اینکه انتظارمان این است که رفتار دانشگاهیان رفتار سبز باشد، گفت: ما به دنبال این هستیم که همه فعالیت‌های دانشگاهی برچسب سبز داشته باشد. یعنی اگر همکاری در دانشگاه، پژوهشی را انجام می‌دهد، نگران محیط‌زیست هم باشد.