بازدید اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از پژوهشگاه مواد و انرژی
مسئولین اتاق بازرگانی ایران با سرپرستی آقای نفر رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی ضمن بازدید از ساختمان سبز، نمایشگاه تجهیزات و دستاوردهای فناورانه، کتابخانه، سالن اجتماعات، آزمایشگاه ها و پایلوت ها و کارگاه های این پژوهشگاه، درخصوص زمینه های همکاری مشترک گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در جلسه ای که پس از این بازدید به منظور بحث و تبادل نظر درخصوص همکاری و تعاملات بیشتر برگزار شد، دکتر خاوندی رییس پژوهشگاه اظهار داشت: این پژوهشگاه از همکاری با اتاق بازرگانی ایران استقبال می نماید و این همکاری موجب هم افزایی در بهره گیری از ظرفیت و پتانسیل دو مجموعه می گردد.
وی توضیح داد: با انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک، پژوهشگاه می تواند از توانمندی های اتاق بازرگانی در پیشبرد اهداف و ماموریت های فناورانه گام های موثری بردارد.
دکتر خاوندی گفت: پژوهشگاه مواد و انرژی برای اینکه بتواند دستاوردهای پژوهشی و فناوری خود را افزایش دهد، طی چند سال گذشته رویکردهای جدیدی را در این بخش با توجه به نیاز صنعت و جامعه و سیاست های ابلاغی وزارتخانه داشته است.
رئیس پژوهشگاه ادامه داد: حمایت از طرح های پژوهشی تقاضا محور به ویژه در زمینه های انرژی ، محیط زیست و مواد پیشرفته ، عقد تفاهم نامه همکاری با دانشگاهها و صنایع به منظور تعریف پروژه های فناورانه مشترک، حمایت از شرکت های دانش بنیان اعضای هیات علمی، اهتمام در توسعه قراردادهای صنعتی و شناسایی، ارتقا و تجاری سازی دستاوردهای فناورانه بخشی از این رویکردهای جدید است.
دکتر کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست پژوهشگاه نیز با ارائه گزارشی درخصوص اقدامات و فعالیت های فناورانه پژوهشگاه، درباره دستاوردهای قابل ارائه و زمینه های همکاری مشترک با اتاق بازرگانی کشور مطالبی را بیان کرد.
در ادامه رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر تبدیل ایده ها به محصول و بازاریابی دستاوردهای پژوهشگران گفت: زحمات محققان داخلی نباید درپس بی توجهی ها به هدر رود.
آقای جمشید نفر افزود: پیدا کردن مشتری و بازاریابی از مهمترین نکات کار است؛ اگر پروژه های تحقیقاتی روانه بازار نشود و به فروش نرسد زحمات کار تحقیقاتی به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
وی بیان داشت: اتاق بازرگانی ایران در این امر مهم خود را مسوول می داند و از سرمایه های عظیم علمی و تحقیقاتی کشور همچون پژوهشگاه مواد و انرژی حمایت خواهد کرد.
رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر از هر موقعیتی که در بازارهای جهانی دست می آوردیم، نتوانیم به خوبی بهره ببریم ، زحمات محققان داخلی به هدر رفته است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشور نیز در حاشیه این بازدید گفت: محصولات پژوهشگاه مواد و انرژی می تواند با مشارکت اتاق بازرگانی، تجاری سازی و آماده صادرات شود.
دکتر حمیدرضا صالحی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص کمک به بالفعل شدن ظرفیت های بالقوه داخلی کشور، گفت: برای اولین بار با همکاری اتاق بازرگانی بخش خصوصی واقعی کشور به پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی وارد می شود و این امکان را فراهم می کند که دستاوردهای دانشمندان و محققان را تجاری سازی نماید.
همچنین رییس اتاق بازرگانی البرز گفت: اتاق بازرگانی البرز این ظرفیت و پتانسیل را دارد که صنعت و دانشگاه را به سمت تعامل سازنده هدایت کند.
مهندس پرهام رضایی با اشاره به ظرفیت بالای البرز در بخش تولید و صنعت افزود: البرز بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی را در خود جای داده که فعالیت آنها می تواند در حوزه ارزآوری و توسعه اقتصادی استان موثر واقع شود.
وی با تاکید بر ضرورت تجاری سازی طرح های پژوهشی ادامه داد: سال ها است درباره تجاری سازی طرح های فناورانه صحبت می کنیم ولی دیگر وقت آن فرارسیده از مرحله شعار فراتر رفته و عمل کنیم.
وی افزود: هنوز اعتماد سازی لازم بین بخش خصوصی و علمی کشور برای تجاری سازی طرح های فناورانه ایجاد نشده که همین مانع از برقراری ارتباط قوی بین این دو بخش شده است.
مهندس رضایی با بیان اینکه مراکز و کارخانه های نوآوری استان هم نتوانسته در جذب صاحبان ایده و نوآوران به خوبی عمل کند، گفت: در ابتدا باید انجمن استارتاپ استان شکل بگیرد تا بتوانیم صاحبان ایده را در کنار هم جمع کنیم و بعد طرح های خلاقانه آنها را مورد بررسی و ارزیابی برای تجاری شدن قرار دهیم.
در ادامه جلسه، دیگر اعضای کمیسیون ها و مدیران پژوهشگاه به بحث و تبادل نظر پرداختند و مقرر شد یک کمیته راهبردی جهت بررسی بیشتر زمینه های همکاری و اجرایی شدن موارد همکاری تشکیل گردد.