قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری از پژوهشگاه مواد و انرژی بازدید کرد
دکتر مهدی کشمیری قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری و دکتر ابویی رئیس گروه مطالعات راهبردی و سیاستگذاری فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی بازدید از پژوهشگاه مواد و انرژی، در نشستی با دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه، معاونین، مدیران و اعضای هیات علمی این پژوهشگاه دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابطعمومی پژوهشگاه، دکتر کشمیری در این نشست پس از شنیدن گزارشاتی از معاونتهای فناوری، پژوهش و تحصیلات تکمیلی و همچنین مرکز رشد پژوهشگاه مواد و انرژی به گفتگو با مسئولین و اعضای هیات علمی این پژوهشگاه پرداخت.
قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری گفتگوی خود را با اشاره به تاریخچه و فعالیت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و فعالیت آن شروع کرد و اظهار داشت: این مجموعه بهعنوان ایدهپرداز مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور و موسس اولین مرکز رشد و پارک علم و فناوری در کشور شناخته می شود که پیشروترین، بزرگترین و یکی از شناختهترین پارکهای علم و فناوری در سطح ملی و بینالمللی است و در مجاورت زمینهای دانشگاه صنعتی اصفهان قرار گرفته است.
وی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امروز یک منطقه اقتصادی است که در آن بالغ بر 7000 نفر تحصیل کرده دانشگاهی فعالیت میکنند و امروز یک منطقه اقتصادی است که ارزش اقتصادی آن بر بالغ بر 4000 میلیارد تومان است؛ این شهرک نه با سرمایه دولت و نه با سرمایه صاحبان سرمایه ساخته شده است.
دکتر کشمیری همچنین با اشاره به کارکرد اقتصادی شهرکهای علمی و تحقیقاتی از ابتدا تاکنون و خروجی دستاوردهای آن، توضیح داد: ایجاد شرایط لازم و تامین خدمات و حمایتهای مورد نیاز برای شکلگیری و رشد کسب و کارهای دانشبنیان، اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، تولید ثروت از علم و تجاریسازی دستاوردهای علمی و مشارکت و ایفای نقش در توسعه منطقهای و رسیدن به اقتصاد دانشبنیان از جمله ماموریتها و اهداف شهرکهای علمی و تحقیقاتی می باشد.
وی در ادامه همچنین به تجربه های سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، پارك علم و فناوري سيستان و بلوچستان، برج نوآوری و فناوری اميركبير و ناحیه نوآوری شریف پرداخت.
قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری در ادامه سخنان خود تاکید کرد: تغییر رویکرد در نظام پژوهش و آموزش عالی، اصل اجتنابناپذیر امروز است.
وی همچنین برونداد نظام پژوهش و آموزش عالی کشور را در نیروی انسانی تحصیلکرده و محقق، نشر و تولید علم و پاسخ به نیاز تحقیقاتی سازمانهای اجرایی و اقتصادی دانست.
وی در ادامه شاخصهای کلیدی رقابت بین دانشگاهها را آموزش، پژوهش، نوآوری، فناوری، اشتغالپذیری و ارزشآفرینی دانشآموختگان، روابط بینالملل، امکانات و زیرساختها، آموزش از راه دور، فضای فرهنگی و مسئولیت اجتماعی، عنوان کرد.
دکتر کشمیری اظهار داشت: تغییر در نگاه ما به کارکرد موسسات پژوهشی و دانشگاهها یک اصل اجتنابناپذیر است و برای تغییر در کارکرد دانشگاهها و مراکز پژوهشی تاکید بر ارزشهای اقتصادی، ارزشهای اجتماعی، ارزشهای فرهنگی و ارزشهای فناوری است و این همان چیزی است که از آن با دانشگاه کارآفرین یا دانشگاه نسل سوم نام میبریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد پاركهاي علم و فناوري در مقابله با چالش کرونا اشاره کرد و گفت: پارک علم و فناوری خراسان رضوی، دانشگاه و پارک علم و فناوری شریف، پارک علم و فناوری گلستان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر از جمله مراکزی هستند که در این خصوص بسیار خوب عمل کردند و به کشور کمک کردند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم همچنین نگاهی اجمالی به آمار و ارقام و عملکردها در پارکهای علم و فناوری در مقابله با کرونا داشت و گفت : بیش از 450 شرکت در حوزه کرونا به تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده و بیش از 150 شرکت به تولید تجهیزاتی مانند کیت های تشخیص، مخازن اکسیژن، دما سنج های غیر تماسی، لباس های حفاظتی و ونتیلاتور پرداختند.
دکتر کشمیری در پایان گفت: مجموعه پژوهشگاه مواد و انرژی مجموعه ای بزرگ و با پژوهشگران فرهیخته ای است که می بایست در سکوی ارتقاء بایستند و خود را به جایگاه بالاتری برسانند.
وی در پایان سخنان خود به سوالات اعضای هیات علمی پاسخ داد.
دکتر کشمیری از ساختمان سبز، نمایشگاه دائمی دستاوردها و تجهیزات فناورانه و همچنین پایلوت های این پژوهشگاه بازدید نمود.