سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | Tuesday 11 December 2018

آیین تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی با حضور معاون وزیر علوم برگزار شد

26.8.97 2در آیین تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی که با حضور دکتر مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، روسای پژوهشگاه ها و مسئولان استانی برگزار شد، دکتر علیرضا خاوندی به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه مواد و انرژی معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در ابتدای این مراسم دکتر محمدرضا رحیمی‌پور معاون اداری، مالی و پشتیبانی پژوهشگاه ضمن تبریک آغاز امامت و ولایت یگانه منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود (عج) و خوش آمدگویی، به آیه 80 از سوره اسرا " و بگو پروردگارا! مرا (در هر کار) با صداقت وارد کن و با صداقت خارج ساز و از سی خود، حجتی یاری کننده برایم قرار ده!" اشاره کرد و بر داشتن صداقت در همه امور تاکید کرد.

وی افزود: ما می بایست هیچ کار فردی و اجتماعی را جز با صدق و راستی آغاز نکنیم و هیچ برنامه ای را جز به راستی پایان ندهیم، راستی، صداقت و درستی و امانت، خط اصلی ما در همه کارها باشد، آغاز و انجام همه چیز با آن صورت گیرد.

دکتر رحیمی پور در ادامه سخنان خود از زحمات  دکتر صالحی قدر دانی کرد و وی را انسانی صادق، شایسته و مردم دار دانست و گفت: ایشان در دوران خدمتشان در این مجموعه برای سربلندی پژوهشگاه مواد و انرژی تلاش زیادی کردند.

وی از وزیر علوم و دکتر برومند نیز به خاطر انتخاب مدیر فرهیخته و توانمندی همچون دکتر خاوندی به عنوان رئیس پژوهشگاه قدردانی نمود و گفت: امید داریم اعضای هیأت علمی این مجموعه بتوانند ضمن استفاده از اقدامات گذشته رئیس پژوهشگاه، از تجربیات رئیس جدید نیز به درستی بهره‌مند شوند.

دکتر رحیمی پور همچنین خاطرنشان کرد: پژوهشگاه مواد و انرژی سعی دارد در راستای ارتقای مباحث علمی و آموزشی اقدامات گسترده‌ای داشته باشد.

در ادامه دکتر برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، ضمن معرفی دکتر خاوندی به عنوان رئیس جدید، گفت: با توجه به وضعیت خاص اقتصادی کشور، پژوهشگاه مواد و انرژی ایران می تواند تکیه گاه بخش تولید و صنعت کشور شود.

دکتر محمدتقی صالحی نیز در این مراسم، با ارائه گزارشی درخصوص عملکرد و اقدامات انجام شده طی دو سال اخیر در این پژهشگاه، اظهار داشت: با توجه به بررسی وضعیت سال 96 و تحلیل نقاط ضعف و قدرت پژوهشگاه و به منظور ارتقا کیفی پژوهشگاه و  حرکت در راستای رسالت پژوهشگاه تصمیم به طراحی نظام یکپارچه نوآوری، فناوری و علمی جهت فعال کردن کلیه بخش‌های پژوهشگاه در راستای تولید و ایجاد ثروت انجام شد.

وی افزود: اصلاح آیین نامه پروژه های برون سازمانی در راستای افزایش تعداد قراردادهای صنعتی، شناسایی فناوری های ایجاد شده در سنوات گذشته و تعیین سطح آمادگی فناوری آنها و سعی در فروش دانش فنی، شناسایی هسته های فناوری و سعی در ارتقای این هسته ها در راستای تجاری سازی و ایجاد هسته ها و گروه های کاری پژوهشی از مواردی است که انجام شده است.

دکتر صالحی ادامه داد: گسترش همکاری های بین المللی و افزایش سطح کیفی فعالیت های پژوهشی و فناوری، هدفمند کردن پروژه های دانشجویی و هم راستا نمودن آنها با  تولید فناوری، هدفمند نمودن فعالیت های اعضای هیات علمی و تعیین موظفی پژوهشی و ایجاد مشوق جهت افزایش دستاوردهای علمی، تمرکز مدیریت آزمایشگاه ها و خرید تجهیزات عمده آزمایشگاهی،  گسترش فعالیت های مرکز رشد پژوهشگاه و همچنین افزایش سهم پژوهش در بودجه پژوهشگاه و هدفمند کردن هزینه کرد در حوزه پژوهشی از دیگر موارد مهمی است که به انجام رسیده است.

دکتر خاوندی نیز در این مراسم با اشاره به مباحث پژوهش و فناوری و دغدغه های کشور، همت گماشتن در این حوزه و کمک به صنعت و جامعه، سخنانی را ارائه نمود.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در زمینه رشد و تعالی علمی و فرهنگی جامعه بر استفاده بهینه از ظرفیت های پژوهشگاه در جهت انجام پژوهش های محصول محور تاکید نمود.

دکتر خاوندی بیان داشت: در شرایط فعلی کشور که فشارهای همه جانبه دشمن از جمله تحریم های ظالمانه اقتصادی بر کشور وارد می شود، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها می توانند در کاستن از آثار آنها و تبدیل تهدید به فرصت نقش مهمی ایفا نمایند.

وی تاکید کرد: ایجاد ارتباطات بین المللی و شناخت بهتر در حوزه های بین المللی و ارتباط با صنایع داخل و خارج از جمله راهکارهایی است که در این راستا می توان انجام داد.

در پایان این مراسم، با اهدای لوحی از سوی دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، از تلاش ها و خدمات دکتر محمدتقی صالحی قدردانی و دکتر علیرضا خاوندی به عنوان رئیس جدید این پژوهشگاه معرفی شد.

گفتنی است، دکتر علیرضا خاوندی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالوژی دانشگاه علم و صنعت؛ با مرتبه استادی و فارغ التحصیل دکترا - مهندسی مواد و متالورژی (کامپوزیت ها) از دانشگاه INSA لیون ( LYON )فرانسه می باشد.

26.8.97 5

26.8.97 3