شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | Saturday 17 November 2018

اجرای پروژه مشترک بین المللی پژوهشگاه مواد و انرژی و دانشگاه مالایا ( UM) کشور مالزی

30.7.97 1به همت معاونت بین الملل پژوهشگاه مواد و انرژی، پروژه مشترک بین­ المللی در زمینه مطالعه تطبیقی آلاینده ­های هوا در شهرهای کوالالامپور و تهران برای اولین بار در ایران و با همکاری دانشگاه UM کشور مالزی و این پژوهشگاه تصویب شد.

به گزارش روابط بین الملل پژوهشگاه، دکتر فرح­ سادات هالک عضو هیات علمی پژوهشکده انرژی این پژوهشگاه و مجری پروژه با اعلام این خبر گفت: این پروژه مشترک، به­ دنبال امضای تفاهم­ نامه پژوهشی بین المللی مابین پژوهشگاه مواد وانرژی و دانشگاه مالایا ( UM) کشور مالزی، در خصوص مطالعه تطبیقی آلاینده­ های هوا تصویب شد.

وی با اشاره به اینکه شهر کولالامپور؛ پایتخت کشور مالزی، همانند بسیاری از کلان شهرها، از آلاینده­ های مختلف رنج می­برد، افزود: این مطالعه تطبیقی آلاینده ­های هوا برای اولین بار در ایران و با توجه به اینکه منشا آلاینده­ های هوا در کوالالامپور و تهران متفاوت است، انجام می­ شود.

این پژوهشگر اظهار داشت: این پروژه، ضمن پایش آلاینده ­ها در دو فصل گرم و سرد در تهران و کوالالامپور، به بررسی منشاء آلاینده ­ها در هر دو شهر و مدل­ سازی آنها می­ پردازد.

دکتر هالک یادآور شد: آلودگی هوای مالزی ریشه در آتش ­سوزی جنگل‌های سوماترای اندونزی دارد که وسعت و شدت این آلاینده­ ها در مالزی رو به افزایش است.

گفتنی است، دانشگاه مالایا مالزی (UM) در سال 1934 تأسیس شده و از مهم­ترین دانشگاه­ های مالزی می­ باشد و هر ساله نام دانشگاه UM مالزی در لیست معتبرترین دانشگاه­ های دنیا قرار دارد. این دانشگاه بیش از 17 هزار دانشجو دارد که 23 درصد از آن را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می­ دهند.