پنجشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۷ | Thursday 20 September 2018

معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی از افزایش تعداد پروژه های قراردادی در سال جاری خبر داد

23.2.97 1دکتر علیرضا کلاهی معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: تعداد پروژه های قراردادی این پژوهشگاه در سال 96 به 42 پروژه با جمع مبلغ دو میلیارد و 250 میلیون تومان رسید که نسبت به سال 95 (تعداد 21 قرارداد با جمع مبلغ حدود یک میلیارد و 280 میلیون تومان) و سال 94 (تعداد 15 قرارداد با جمع مبلغ 845 میلیون تومان)،افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر کلاهی با بیان این مطلب افزود: شرکت آکسون انرژی، استانداری البرز، پژوهشگاه نیرو، شرکت پالایش قطران ذغال سنگ، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز، صنایع نوین وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت توان، جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات سرطان، تعدادی از مراکز طرف قرارداد  با پژوهشگاه در سال جاری می باشند.

وی با اشاره به قرارداد با شرکت آکسون انرژی نماینده انحصاری کره جنوبی در ایران گفت: این قرارداد، اولین فروش دانش فنی پژوهشگاه است که در هفته پژوهش امسال قراردادآن منعقد گردید.

معاون فناوری  پژوهشگاه  مواد و انرژی در ادامه با اشاره به اقدامات این معاونت در سال 96، اظهار داشت: ما امسال تلاش نمودیم تا بانک اطلاعاتی مشتریان مرتبط با پژوهشگاه را تکمیل نماییم و به صورت هدفمند و با تمرکز روی مشتریان با پتانسیل بالاتر از طریق مکاتبه، برگزاری جلسات، معرفی توانمندی های اعضای هیات علمی، انعقاد تفاهم نامه و ارسال پیشنهادات پروژه، موفق به عقد قراردادهای بیشتر شده و زمینه سازی برای همکاری های آتی را فراهم آوردیم.

وی همچنین گفت: یکی دیگر از شاخص های پیشرفت فناوری امسال، اصلاح آئین نامه پروژه های قراردادی بود به صورتی که منافع اعضای هیات علمی با اهداف پژوهشگاه هم راستا شده و این موضوع منجر به انگیزه ای مضاعف برای فعالیت  اعضای هیات علمی گردید.

دکتر کلاهی ادامه داد: در بحث تاسیس شرکت های دانش بنیان، 28 واحد فناور شناسایی شدند که از این تعداد، 6 واحد فناور که سطح آمادگی فناوری بالاتری داشته اند در مرحله ثبت شرکت می باشند.

وی افزود: در راستاری تشویق همکاران به ثبت شرکت های دانش بنیان و همچنین قانونمند شدن این فعالیت، " آئین نامه نحوه حمایت و استقرارشرکت های دانش بنیان" جهت تصویب به هیات امنای پژوهشگاه ارائه شد.

وی در ادامه از تکمیل بانک اطلاعاتی پروژه های قراردادی و پروپزال های ارسال شده به صنایع، از سال 84 تاکنون، خبر داد و افزود: همچنین بانک اطلاعاتی طرح های قابل تجاری سازی پژوهشگاه آماده شده که در حال حاضر 60 طرح در آن ثبت شده و از این تعداد حدود 30 مورد بصورت بروشور به چاپ رسیده است.

معاون فناوری پژوهشگاه همچنین فعال شدن واحد" تجاری سازی" در معاونت فناوری در سال جاری را در راستای حرکت به سوی تکمیل چرخه ایده به ثروت در پژوهشگاه دانست.

دکتر کلاهی اظهار داشت: امسال این معاونت با رویکرد جدیدی نسبت به برگزاری نمایشگاه هایی همچون نمایشگاه جانبی کنفرانس بین المللی مهندسی مواد(IMat)، نمایشگاه ربع رشیدی تبریز، نمایشگاه های هفته پژوهش استان و کشور، با همکاری معاونت پژوهشی پژوهشگاه، اقدام کرد و تعداد 6 دستگاه ساخته شده توسط اعضای هیات علمی پژوهشگاه درکنار سایر فعالیت های اعضای هیات علمی از جمله طرح های قابل تجاری سازی را در این نمایشگاه ها عرضه نمود.

وی در ادامه سخنان خود به برنامه های آتی این معاونت در سال آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به رویکرد اخیر پژوهشگاه و اهمیت افزایش همکاری هایبین المللی، این معاونت به سهم خود در برداشتن گام موثری در این راستا برنامه ریزی خواهد کرد.

دکتر کلاهی افزود: همچنین تشویق سایر واحدهای فناور به ثبت شرکت، افزایش تعداد قراردادهای برون سازمانی و تهیه کاتالوگ طرح های فناورانه پژوهشگاه را در سال آینده خواهیم داشت.