جمعه ۳۰ مهر ۱۴۰۰ | Friday 22 October 2021

اخبار

برگزاری نشست مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور/طرح چشم انداز و انتظارات توسط روسای پژوهشگاهها

vazir

نشست مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور به صورت مجازی و با حضور دکتر محمدعلی زلفی‌گل  وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت با موضوع، فعالیت‌ها، دستاوردها و چشم اندازهای آینده برگزار شد و روسای پژوهشگاهها با ارائه گزارشی از توانمندی های مجموعه خود، انتظارات و چشم اندازهای مدنظر را مطرح کردند.

دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی نیز در سخنرانی خود با اشاره به انتظارات روسای پژوهشگاهها از وزیر علوم خواست تا ماموریت های ملی و همچنین پروژهای کلان در حوزه پژوهش تعریف و به پژوهشگاهها محول شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر زلفی‌گل در این نشست ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، با اشاره به اهمیت و تاثیر پژوهش در توسعه و پیشرفت کشور گفت: پژوهشگاه‌های ما باید به سمت پروژه‌های ملی و بین‌المللی چندرشته‌ای و بین رشته‌ای بروند تا بتوان از پتانسیل همه پژوهشگران بخش‌های مختلف استفاده کرد.

وی با بیان اهمیت دو موضوع پژوهش و فناوری گفت: در تلاش هستیم معاونت فناوری را به صورت مستقل ایجاد کنیم تا بتوانیم در راستای تولید ثروت از دانش جدی‌تر عمل کنیم.

وزیر علوم با اشاره به عملکرد مطلوب موسسات آموزش عالی و پژوهشگاه‌های کشور، افزود: در شرایط سخت و حساس سال‌های اخیر، نقش پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی بسیار مهم و چشمگیر بوده است که توانستیم از مشکلات و بحران‌ها به خوبی عبور کنیم.

دکتر زلفی‌گل همچنین به آرزوهای مدیران پژوهشگاه‌های کشور در حوزه پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: به عنوان یک خدمتگذار در سیستم آموزش عالی انتظارم از پژوهشگاه‌ها این است که خود را به انجام پژوهش‌های کوچک با تعداد اعضای هیات علمی خود محدود نکنند بلکه هنرشان این باشد که با تعریف پروژه‌های کلان ملی چندرشته‌ای و بین رشته‌ای، هدایت پژوهشگران سایر بخش‌ها را نیز در دست بگیرند و با مهندسی معکوس پروژه‌های پژوهشی از پژوهشگران برجسته بخش خصوصی و دولتی استفاده کنند تا پتانسیل‌های بالقوه نهفته در این بخش به بالفعل تبدیل شود.

وی افزود: موضوع پژوهش باید طوری هدایت شود که حتی فراتر از پژوهشگران داخلی؛ از پژوهشگران خارجی نیز بهره برد و پروژه‌های بزرگ ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی تعریف کرد. انجمن‌های علمی کشور که حدود ۴۴۰ انجمن در کشور هستند، هر کدام باید ۱۰ پروژه کلان ملی معرفی کنند تا بتوانیم با تعریف این پروژه‌های تاثیرگذار و مهم ملی اعتبار مستقلی در این حوزه جذب کنیم.

وی با بیان اینکه سطح انتظارات باید از پژوهشگاه‌ها بالا برود، اظهار داشت: با انجام پژوهش‌های مهم چندرشته‌ای بین‌المللی است که می‌توانیم به دیپلماسی علمی و مرجعیت علمی جامه عمل بپوشانیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان سخنان خود با بیان اینکه مدیران، مسئولان و سیاستگذاران، مجری نظرات اندیشمندان و دانشمندان هستند و اندیشمندان و دانشمندان و متفکران نیز در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها حضور دارند و به این طریق در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها اثرگذار می‌شوند و جامعه بر محور علم و دانش اداره می‌شود.